Burgers’ zoo met korting

1.

€6 euro korting

2.

bieden vanaf €4 

3.

burger zoo logo

€1 euro korting

Burgers’ zoo, iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar nog niet iedereen is er wel eens geweest. Zonde, want het is een prachtig dierenpark. Meer dan honderd jaar geleden opende dit Arnhemse dierenpark voor het eerst zijn deuren, toen nog bekend als Faisanterie Buitenlust. Het welzijn van de dieren staat vanaf het begin al voorop in het park, wat te zien is aan de verblijven. Het lijkt wel alsof de dieren zich daar midden in de ruige jungle wanen. Het park richt zich ook op duurzaamheid, natuur en educatie. De perfecte plek voor een leuk dagje uit dus. Als je kaartjes voor Burgers’ Zoo via internet koopt krijg je korting, de kaartjes zijn 1 euro goedkoper en je hoeft niet in de rij te staan!

Wat kan je verwachten?

Ben jij een van die 1,1 miljoen mensen die dit jaar Burgers’ zoo gaat bezoeken? Leuk! Maar je wilt dan waarschijnlijk wel weten wat je precies kan verwachten. Het park is opgedeeld in verschillende gebieden: Park, Safari, Desert, Mangrove, Rimba, Bush en Ocean. In al deze gebieden leven verschillende diersoorten.

Park

Voor stoere gorilla’s, grote olifanten, sluipende panters en schattige stokstaartjes moet je in het park gedeelte van Burgers’ zoo zijn. In dit gedeelte vind je ook chimpansees die wel vijftig jaar oud zijn! Ben je gek op rendieren of geïnteresseerd in flamingo’s? Ook dan ben je in het park gedeelte op de juiste plek.

Safari

burgers zoo Safari Voor een safari hoef je helemaal niet naar Afrika. Ook bij het safari gedeelte van Burgers’ zoo kan je een aantal dieren van de big five spotten. Naast de neushoorn en de leeuw vind je hier ook giraffes, cheeta’s en zebra’s. Bij het safari gedeelte kan je dus ware The Lion King taferelen beleven. Een heuse safari dus, maar dan lekker dicht bij huis.

Desert

In de droogte van het desert gedeelte vind je onder andere de lynx en ratelslang, maar ook de koekoek en gier kunnen er niet ontbreken. Bovendien kan je hier het zeldzame gilamonster bewonderen. Ga naar de woestijn, vind de fata morgana en geniet van al het mooie wild dat hier leeft.

Mangrove

De mangrove is een (in de Burgers’ zoo overdekt) stuk bos met een heel zout klimaat. Hierdoor vind je er hele bijzondere dier- en plantensoorten. Heb je ook geen idee hoe een blauwe morpho, een groene zwaarddrager of een purperen suikervogel eruit zien? Of wil je wel eens een zeekoe in het echt spotten? Dan is de mangrove zeker een bezoekje waard.

Rimba

Rimba burgers zoo Als je naar de Rimba gaat, is het alsof je opeens Nederland achter je hebt gelaten en je je in de tropische omgeving van het regenwoud in Maleisië bevindt. Snelle tijgers, grote beren, herten, verschillende soorten apen, niks is hier te gek. Je kan hier ook de banteng, een Aziatische rundersoort, zien. Uit zo’n indrukwekkende en tropische omgeving wil je eigenlijk nooit meer weg.

Bush

Warm, vochtig en indrukwekkend, zo laat de bush zich het beste omschrijven. In dit tropische klimaat kan je zomaar de grappige snuit van een aardvarken tussen het groen uit zien steken. En kijk even in de bomen of je de Rodrigues vleerhond tegenkomt. Dit is een enorm zeldzame diersoort, die bij de groep van de vliegende honden hoort. Dat wil je zeker niet gemist hebben als je een bezoekje aan de bush brengt. Ook vind je er de kleinklauwotter en de breedsnuitkaaiman, die je alleen al om de naam een bezoekje zou willen brengen.

Ocean

In de ocean in Burgers’ zoo zit niet alleen ontzettend veel water, er is ook heel veel mooi koraal te zien. Deze omgeving leent zich natuurlijk uitstekend voor een prachtige onderwaterwereld. Roggen, garnalen en verschillende soorten haaien voelen zich prima thuis in het water van de ocean. Misschien zie je zelfs wel een koraalduivel in het donkere water. Deze nachtdieren zijn door het omgedraaide dag-nacht ritme van de ocean namelijk gewoon overdag te zien. De ocean wil je dus niet overslaan!

Horeca en andere attracties

Mocht je even willen bijkomen van alle bijzondere indrukken, dan kan dat bij een van de horecagelegenheden van Burgers’ zoo. Bij het Park en bij de Bush zijn er restaurants te vinden. Hier kan je zowel terecht voor koffie met taart als voor cola met friet. Je kan genieten van een oer-Hollandse kroket, opwarmen met een kopje soep en hernieuwde energie krijgen van een verse smoothie.

Speeltuin

Ben je met kinderen op stap? En zijn hun hoofden helemaal gevuld met allemaal nieuwe kennis over dieren? Dan zijn ze misschien toe aan iets anders. Ze kunnen lekker gaan spelen in de grote speeltuin Burgers’ Avonturenland. Met touwbruggen en glijbanen doet deze speeltuin zijn naam eer aan. Ouders of opa’s en oma’s kunnen met een gerust hart mee naar de speeltuin. Er is namelijk een groot terras naast de speeltuin te vinden. Ouders kunnen hier dus lekker dicht bij de kinderen zitten en van een kopje koffie genieten.

Winkel

Een bezoek aan de dierentuin is natuurlijk niet compleet zonder souvenirtje. Bij de Burgers’ zoo winkel kan je bijvoorbeeld een schattige giraffe knuffel of een stoer t-shirt vinden. Leuk om als aandenken mee naar huis te nemen!

Natuur buiten het park

Ook leuk om te weten: Burgers’ zoo houdt zich ook bezig met de natuur buiten het park zelf. Ze onderhouden bijvoorbeeld een groot stuk regenwoud in Belize. Bovendien heeft het Safari Meeting Centre in het park een duurzaamheidskeurmerk. Dit maakt het park nog een extra stukje sympathieker. Ben je dus op zoek naar een leuk dagje uit? Burgers’ zoo is ’s winters alle dagen van 09.00-17.00 geopend en in de zomer zijn ze tot 18.00 geopend. Tijdens een dagje in dit dierenpark krijg je veel indrukken, zie je bijzondere diersoorten en doe je nieuwe kennis op. Genoeg redenen dus om op avontuur te gaan in Burgers’ zoo.