Ouwehands Dierenpark Rhenen met korting

Ouwehands Dierenpark is misschien wel het meest bekende dierenpark van Nederland. De komst van de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen is een uniek moment in de geschiedenis van Ouwehands Dierenpark. Breed uitgemeten in de pers werden de twee reuzenpanda’s onder grote belangstelling van het Nederlands publiek warm onthaald. Ouwehands Dierenpark is zonder twijfel één van Nederlands grootste rijkdommen.

Wist je dat je online kaartjes kunt kopen met korting? Het scheelt je 1 euro per kaartje, en je hoeft niet in de rij te staan!

Van kippenhouderij naar dierentuin

De Rotterdammer Cor Ouwehand vestigde zich in Rhenen om aanvankelijk een sigarenfabriek te openen. Dit idee liet hij echter snel achter zich en begon op de Grebbeberg in 1919 een boerderij met uitzonderlijke kippenrassen. Naast kippen hield de Rotterdammer ook andere dieren zoals pauwen, wasberen en fazanten. Rond 1930 kabbelde de boerderij een beetje voort, maar boekte helaas geen grote winsten. Cor Ouwehand nam het besluit om zijn kippenhouderij tot dierentuin uit te laten bouwen. Na veel impressies op te doen in veelal buitenlandse dierentuinen werd de opening van Ouwehands Dierenpark op 18 juni 1932 een feit. Na roerige jaren van financiële hoogte- en dieptepunten werd het familiebedrijf Ouwehands Dierenpark in 2000 overgenomen door de zakenman Marcel Boekhoorn. De heer Boekhoorn heeft het dierenpark een volledige make-over gegeven en heeft met goede zakelijke investeringen Ouwehands Dierenpark weer helemaal op de kaart gezet.

Xing Ya en Wu Wen

0Op 12 april 2017 was Nederland aan de buis gekluisterd toen het vliegtuig met de twee reuzenpanda’s eindelijk aankwam op Schiphol. Er was echter weinig te zien, want de panda’s moesten direct naar de quarantaine overgebracht worden. Na zeven lange weken ongeduldig wachten, mochten Xing Ya en Wu Wen zich eindelijk voorstellen aan het publiek. Het mannetje Xing Ya werd geboren op 5 augustus 2013. Zijn naam betekent “elegante ster”. Het vrouwtje Wu Wen is geboren op 11 augustus 2013. Haar naam betekent “krachtige wolk”. De panda’s verblijven in het prachtige Pandasia. Xing Ya en Wu Wen hebben alle ruimte om zich vrij te bewegen, maar ook om zich even terug te trekken in hun binnenverblijf. Pandasia is in Chinese stijl ontworpen en heeft een magische beleving. Dit is misschien wel de enige kans om reuzenpanda’s in het echt te zien en mag dus niet ontbreken aan een dagje Ouwehands Dierenpark.

Ouwehands Dierenpark voor een dag vol avontuur

Speciaal voor de avonturiers is Ouwehands Dierenpark een echte beleving. Ben jij wel eens op expeditie geweest in het Berenbos? In het Berenbos leven echte bruine beren in een bosrijke omgeving met een waterval, vijver en rotsen. Kom alles te weten over deze oersterke dieren en vind een weg uit het verwarrende doolhof. Misschien ervaar jij liever Gorilla Adventure. Vind een weg door een gigantische kloof en ontdek een verouderde mijnschacht waar je imposante gorilla’s tegenkomt. Bekijk je liever spelende ijsberen? Vanachter een 12 meter breed en 4 meter hoge muur van glas kun je zien hoe ijsberen ravotten met elkaar en spelen in het water. IJsberen heb je nog nooit van zo dichtbij gezien. Je zou ze bijna kunnen aanraken. Heb je alle dieren bezocht dan is het tijd om zelf de beest uit te hangen in RavotAapia, de grootste speeljungle van heel Europa. RavotAapia beslaat 4000 vierkante meter en is geheel overdekt. Kinderen hebben hier de dag van hun leven en zullen niet meer naar huis willen.

Ouwehands rhenen

Natuur- en dierenbescherming

Ouwehands Dierenpark is meer dan alleen een dierentuin. Vanuit de Ouwehands Zoo Foundation zet Ouwehands Dierenpark zich in om flora en fauna te beschermen en te behouden. Educatie speelt hierbij een grote rol om mensen te overtuigen dat zij het verschil kunnen maken. Zo werkt Ouwehands Dierenpark ook samen met Bears in Mind. Het bekende Berenbos geeft mishandelde beren een veilige en natuurlijke leefruimte. Bears in Mind zet zich ook in voor de wilde beren en diersoorten die bedreigd worden met stroperij en uitbuiters.
Ouwehands Dierenpark heeft daarnaast de volgende projecten gesteund:
Beren in Pakistan
Weesberen in Roemenië
Brandpreventie in Rusland
Thermosregulatie bij ijs- en honingberen
Veelvraten in Noorwegen

Met korting naar Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een dierentuin voor jong en oud. De hele dag eropuit met het hele gezin. Voor een gezin met kinderen kan het best een pittige uitgave zijn. Natuurlijk is Ouwehands Dierenpark het geld meer dan waard, maar een leuke korting is altijd mooi meegenomen. Tijdens schoolvakanties en het weekend geldt een extra opslagtarief. Naast de toegangsprijs, vervoer en versnaperingen is er niet veel meer over in de knip. Geniet van kortingen om toch de dag van je leven te hebben. Een dagje uit is bedoeld om plezier te maken en niet om je druk te maken over geld. Laat de boel de boel en ga een dagje genieten met jouw gezin. Bekijk de speciale korting voor Ouwehands Dierenpark en ga op ontdekkingsreis in het dierenrijk!