Safaripark Beekse Bergen met korting

beekse bergen

Van alle dierenparken in Nederland en België is Safaripark Beekse Bergen een heel speciale. De naam zegt het eigenlijk ook al, het is niet echt een klassieke dierentuin, waar de dieren netjes achter een hekje staan en bezoekers via zorgvuldig aangelegde paadjes dan een blik op de dieren kunnen werpen. Nee het is een safaripark, waar je nog echt op safari kunt gaan en waar in Nederland, of zelfs in Europa krijg je die mogelijkheid? Lees hier alles over het dierenpark, en natuurlijk of er nog een goede korting is te vinden!

Met korting naar Beekse Bergen?

Bestel je tickets online en ontvang korting. En je hoeft niet meer in de rij te staan bij de kassa’s!

Informatie over Beekse Bergen

De geschiedenis

Safaripark Beekse Bergen bevindt zich in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek. Het terrein waar het park momenteel gevestigd is, werd in 1924 door de gemeente Tilburg aangekocht met de bedoeling om hier een militair oefenterrein te installeren. Jarenlang bleef het terrein onaangeroerd, totdat er in 1962 besloten werd om het gebied te exploiteren tot dierenpark. De opening van de Beekse Bergen als een nog klein park was in 1964 een feit. Vanaf de opening was het al de vaste formule om vanuit een auto dieren te observeren. Vooral toen men vanaf 1968 ook leeuwen vanuit de auto kon observeren, kreeg het park grote naamsbekendheid. In de loop der jaren zijn er steeds nieuwe soorten dieren toegevoegd, zoals jachtluipaarden, antilopen, olifanten en giraffen. Ook kreeg het park een bavianen- en gorillaverblijf. Begin jaren 80 was het wildpark inmiddels al uitgegroeid tot 120 hectare. Momenteel is Safaripark Beekse Bergen qua oppervlak het grootste dierenpark van de Benelux en trekt het park jaarlijks zo’n 800.000 tot 900.000 bezoekers. Het grote voordeel is tevens dat Beekse Bergen 365 dagen per jaar geopend is met enkel aan het seizoen aangepaste openingstijden.

Op safari

De safari is natuurlijk de reden dat het park zoveel wordt aangedaan. Je hebt de mogelijkheid om net als tijdens een safari in Afrika, exotische dieren in het wild te spotten zonder dat er een hek tussen de dieren en jou staat. De bekendste vorm van safari in het park is de autosafari, maar er zijn ook andere vormen van safari mogelijk, zoals de bootsafari, de bussafari en de wandelsafari.

Autosafari

Tijdens de autosafari rijd je met je eigen auto op een aangegeven route door het park en kom je onderweg allerlei wilde dieren tegen, zoals leeuwen, jachtluipaarden, antilopes, giraffen en kamelen. Je bepaald je eigen tempo, dus je kunt ook nog even stilstaan op een plek die interessant is, of als de giraffen langskomen en de auto besnuffelen. Er zijn twee verschillende autoroutes die door het park lopen, waarbij je halverwege de route ook nog een pauze kunt nemen in het Kongo restaurant. Dat is ook de enige plek waar je mag uitstappen, zodat je onder het genot van een kop koffie van de omgeving kunt genieten.

Bootsafari

Veel dieren leven langs de kanten van het water of komen er even langs om te drinken. Safaripark Beekse Bergen heeft een enorme waterplas van 70 hectare, dus het is ook mogelijk om dieren en de natuur vanaf een boot te spotten. Je stapt hiervoor op de safariboot Livingstone of Stanley die rustig langs de oevers vaart. Van hieruit spot je allerlei beesten die aan de waterkant leven, maar ook waterdieren, (water)vogels en aapjes die in de bomen rondslingeren. Aan boord is een ranger, die je alles uitlegt over de dieren die je ziet. De safari per boot duurt ongeveer 30 minuten.

Bussafari

De bussafari is ideaal om te maken als je met een grote groep bent en je ook grondig geïnformeerd wilt worden door een ervaren parkranger. De bustoer begint aan de ingang van het park en leidt je op verschillende routes door het park. Ondertussen geeft de ranger allerlei informatie over de dieren en de natuur in het park. De ranger geeft zelfs de mogelijkheid om spullen te zien, te ruiken en te voelen. Hieronder bijvoorbeeld een dierenvacht of zelfs poep van een bijzondere diersoort. De rit eindig bij het Kongo restaurant en duurt ongeveer 45 minuten.

Wandelsafari

Tijdens de wandelsafari kun je kilometerslang door het park wandelen en kom je allerlei verschillende soorten dieren tegen en kun je getuige zijn van activiteiten, zoals een roofvogel demonstratie. Ook voor kinderen is een wandelsafari ideaal, want wilde dieren zijn netjes afgeschermd en ze kunnen op eigen tempo meewandelen en ondertussen ook nog klimmen en klauteren op de speeltoestellen die ze onderweg tegenkomen. Naast de grote wilde beesten, kun je tijdens de wandelsafari ook goed de kleinere beesten bestuderen.

Bij de dagtickets die je aanschaft om het park in te mogen, zitten alle safari’s inbegrepen. Het is dus heel goed mogelijk om verschillende safari’s met elkaar te combineren.

Overnachten ook mogelijk

Wist je dat er ook verschillende mogelijkheden tot overnachten zijn op Safaripark Beekse Bergen? Zo kun je meerdere dagen van de safari’s genieten en ook overnachten kan onvergetelijk worden. Zo kun je overnachten in het Safari Resort te midden van allerlei wilde dieren. Je staat ‘s morgens op, je kijkt uit je raam en je kijkt recht in de ogen van een giraffe, een zebra of een struisvogel. Je kunt er overnachten in luxe lodges, in een comfortabele boomhut of als je helemaal basic wilt gaan in een avontuurlijke safaritent. Alle accommodaties zijn vanaf 6 personen en je hebt onbeperkt toegang tot het safaripark.

In de bosrijke omgeving van de Beekse Bergen kun je tot rust komen in het vakantiepark. In het vakantiepark staan in de bossen en langs het water luxe bungalows die van alle gemakken voorzien zijn. Maar je mag er ook voor kiezen om te kamperen op het kampeergedeelte. In het vakantiepark is ook van alles te doen, zoals een overdekt Junglebad, zwemmen, varen of vissen in het meer of spelen in de speeltuinen.

Attracties voor de kinderen

Naast de safari’s kunnen de kinderen zich ook optimaal vermaken in Speelland. Speelland is er voor peuters, maar ook voor grotere kinderen en er zijn talloze verschillende attracties, zoals een grote speeltuin inclusief speciale peuterspeeltuin, de safari buggybaan en een strand, waar je bij mooi weer lekker met zand en water kunt spelen. Ben je van de actie, dan bestorm je de grote stormbaan, of bezoek je avontureneiland, waar je naar hartenlust kunt klimmen en klauteren. Ook een trekpleister voor kinderen is de ballenberg, mer gigantische ballen in allerlei formaten waar kinderen op kunnen klauteren. Wil je een leuke activiteit met het hele gezin doen, dan kun je ook gezamenlijk een potje minigolf spelen.