Dierenpark Amersfoort met korting

dierenpark amersfoort

Dierenpark Amersfoort was al vanaf begin af aan een groot succes. Het park werd in 1948 opgericht door familie Tertoolen met behulp van hun goede vriend Piet Knoester. Zij stopten hun ziel en zaligheid in hun toentertijd kleine dierenparkje. Het eerste jaar werd het park in Amersfoort bezocht door 5000 bezoekers. In het tweede jaar kwamen er echter 40.000 dagjesmensen af op dit familiebedrijf. Deze eerste bezoekers konden kennis maken met dieren zoals, kraagbeer Teddie, Kameel joop, een Java-aapje en nog wat dieren die we kennen van de boerderij. Al snel kwamen er meer dieren in het park wonen, zoals olifanten, leeuwen en chimpansees. Tot op de dag van vandaag is dierenpark Amersfoort een prachtig bedrijf waar dierenliefhebbers meer te weten kunnen komen over de bewoners van het park.

Op avontuur

In dierenpark Amersfoort ben je niet zomaar een dagje uit. Nee, je gaat op avontuur! Zo zijn er voor kinderen klimroutes die hen in de schoenen zetten van een ware ontdekkingsreiziger. Met deze tocht klimmen zij over het hyenaverbijf heen, komen zij oog in oog met de beren, en voelen zij zich een met de vogels in de parkietenvolière. Daarnaast mag je natuurlijk de expeditie-rivier niet missen, waarop je met een boot langs verschillende dierenverblijven komt. Dierenpark Amersfoort is het huis van veel verschillende diersoorten. Een dagje uit in dit park geeft je de gelegenheid om kennis te maken met veel dieren, groot en klein. Denk bijvoorbeeld aan de onschuldige luiaard en de schattige rode panda. Of misschien wil je graag kennis maken met de vogels uit de volière die jou graag van dichterbij willen bekijken. Andere publieksfavorieten zijn natuurlijk de leeuwen, de olifanten, de wolven en de tijgers.

De verblijven

In dit park voel je je echt een met de natuur door de manier waarop de verblijven gebouwd zijn. Zo kan je veel dieren vanachter glas bekijken, waardoor je heel dichtbij kan komen. Ook hebben sommige verblijven geen hekken, waardoor je het gevoel hebt dat je echt op expeditie bent. Daarnaast draagt de sfeer van het park bij aan de ervaring van het dagje uit. Het is al een wat ouder park wat zich midden in het bos bevindt. Zowel om als in het park is er dus volop groen waardoor je het gevoel hebt dat je de dieren in een zo natuurlijk mogelijke habitat aantreft.

In het dierenpark

Dierenpark Amersfoort is opgedeeld in verschillende rijken. Zo kan je bijvoorbeeld de Stad der Oudheid bezoeken. Zodra je deze stad betreedt kom je oog in oog met heel wat indrukwekkende dieren. Zie de aasgieren van dichtbij, neem een kijkje bij de leeuwen, bezoek de kamelen, de krokodillen en de mantelbavianen om vervolgens oog in oog te staan met de tijgers.

In het Snavelrijk word je een met de vreemde vogels. Ook hier word je gadegeslagen door de gieren, maar ook door de kleine mandarijneendjes. Neem een kijkje bij de pelikanen, de zwarte Ibissen en de Afrikaanse Nimmerzat. De klimroute strekt zich ook uit tot Snavelrijk en geeft je de gelegenheid om met een trekvlot tussen de vogels door te varen en van steen naar steen te springen.

Zodra je aankomt in de prairie word je op slag verliefd op de kleine bewoners van dit rijk. De prairiehondjes met hun fratsen blijven altijd leuk om naar te kijken. Sommigen zullen lekker met elkaar aan het ravotten zijn, terwijl anderen lekker lui in het zonnetje liggen. Natuurlijk is hun favoriete bezigheid het graven van holen. Als je wilt weten hoe het is om een prairiehondje te zijn, duik je zelf ook een holletje in. Kruip door de tunnel om vervolgens op te duiken tussen deze leuke diertjes.

In het woud raak je bekend met de Nederlandse natuur. Neem een kijkje bij de dassen en de eikelmuizen en kom dichter bij de wolven. Duik in de dassenburcht waar je vanuit een ondergrondse tunnel alle dieren veilig kunt bekijken.

Als je echt een hart voor expeditie hebt, mag je de Expeditie-rivier natuurlijk niet missen. Met een fietsboot waan je je voor twee euro langs het apeneiland om zo de maki’s en de kapucijnapen goed te bekijken. Ook breng je langs deze rivier een bezoekje aan de giraffen en de zebra’s, de bewoners van de Savanne.

Natuurlijk mag je het Rijk der Reuzen niet overslaan. De Aziatische olifantenkudde heeft leden van jong en oud. Bezoek deze giganten, terwijl ze je een kijkje geven in hun dagelijkse bezigheden.

Dierenpark Amersfoort is niet zomaar een dierenpark. Dit park brengt je namelijk ook terug naar het verleden. Ga op zoek naar de dino’s in het Dinopark. Wees op je hoede, want je weet maar nooit wanneer je een Pterodactylus of een Brachiosaurus tegen het lijf loopt!

Plezier voor jong en oud

Dierenpark Amersfoort is een prachtig park waar jong en oud zich de hele dag kunnen vermaken. Er zijn verschillende eetgelegenheden aanwezig op het park en het personeel is behulpzaam en vriendelijk. Hier beleef je een avontuurlijk dagje uit met het hele gezin!